Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Ако имате затруднения при изработката/преработката на даден плъгин - пишете тук, ще се опитаме да ви помогнем!
Отговори
Потребителски аватар

Автор на темата
User12 Logitech
Потребител
Потребител
Мнения: 272
Регистриран: 25 яну 2018, 22:39
Местоположение: Сливен
Се отблагодари: 20 пъти
Получена благодарност: 2 пъти
Години: 20
Контакти:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от User12 Logitech » 03 дек 2018, 22:58

Не ми се искаше много да пускам тема само заради един ред в кода но не мога да разбера защо не се компилира , редът ми изглежда нормално

Код: Избери всички

if (equal(user_tag[id][0][0], "", 0));
Грешките са :

Код: Избери всички

Error: Expected token: ",", but found "[" on line 72
Error: Invalid expression, assumed zero on line 72
Warning: Expression has no effect on line 72
Error: Expected token: ";", but found "]" on line 72
Error: Too many error messages on one line on line 72

Код: Избери всички

	new name[32];
	get_user_name(id, name, 31);
	if (!is_user_admin(target))
	{
		console_print(id, "[AMXX] Player must be an admin!.");
		return PLUGIN_HANDLED;
	}
	
	new user_data[32];
	if (equal(user_tag[id][0][0], "", 0));
	{
		get_user_name(target, user_data, 31);
		new data_str[256];
		formatex(data_str, 255, "\"%s\" \"%s\"", user_data, arg_tag);
Каналът ми в YouTube : Георги Пламенов
Изображение

Потребителски аватар

~jeff
Потребител
Потребител
Мнения: 36
Регистриран: 24 ное 2018, 12:39
Местоположение: В.Търново
Получена благодарност: 5 пъти
Години: 22
Контакти:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от ~jeff » 03 дек 2018, 23:31

Код: Избери всички

if (equal(user_tag[id][0][0], "", 0))
:gamer1:

Потребителски аватар

kryder11 findBugs
AMXX Скриптър
AMXX Скриптър
Мнения: 25
Регистриран: 19 окт 2016, 05:58
Местоположение: BehindYou
Се отблагодари: 1 път
Получена благодарност: 9 пъти
Години: 23

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от kryder11 findBugs » 04 дек 2018, 00:31

Ако искаш помощ дай целия код.
Имаш грешка в декларирането на user_tag[id][0][0]
Site: http://www.olympiagaming.es/serversboard.php
Zombie Apocalypse: 54.37.14.249:27015
4Fun: 54.37.14.249:27016

Потребителски аватар

OciXCrom TM
Администратор
Администратор
Мнения: 4601
Регистриран: 06 окт 2016, 19:20
Местоположение: /resetscore
Се отблагодари: 38 пъти
Получена благодарност: 375 пъти
Години: 21
Контакти:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от OciXCrom TM » 04 дек 2018, 15:10

Ако не се лъжа променливи с 3 димензии [][][] не са достъпни в 1.8.2 и 1.8.3. Дай да видим как точно си декларирал променливата както каза kryder11. Ако всичко е наред, ще трябва да обновиш АМХХ-а до 1.10, тъй като в новите ъпдейти променливите може да имат до 4 димензии.

Потребителски аватар

Автор на темата
User12 Logitech
Потребител
Потребител
Мнения: 272
Регистриран: 25 яну 2018, 22:39
Местоположение: Сливен
Се отблагодари: 20 пъти
Получена благодарност: 2 пъти
Години: 20
Контакти:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от User12 Logitech » 05 дек 2018, 21:06

Ето така е декларирана променливата

Код: Избери всички

new user_tag[33][128];
става въпрос за чат плъгин .
Каналът ми в YouTube : Георги Пламенов
Изображение

Потребителски аватар

OciXCrom TM
Администратор
Администратор
Мнения: 4601
Регистриран: 06 окт 2016, 19:20
Местоположение: /resetscore
Се отблагодари: 38 пъти
Получена благодарност: 375 пъти
Години: 21
Контакти:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от OciXCrom TM » 05 дек 2018, 21:11

Променливата е декларирана с две димензии ([33] и [128]), а ти се опитваш да провериш три такива ([id], [0] и [0]).

Предполагам, че искаш да провериш дали променливата е празна. Можеш да го направиш така:

Код: Избери всички

if(!user_tag[id][0])

Потребителски аватар

Автор на темата
User12 Logitech
Потребител
Потребител
Мнения: 272
Регистриран: 25 яну 2018, 22:39
Местоположение: Сливен
Се отблагодари: 20 пъти
Получена благодарност: 2 пъти
Години: 20
Контакти:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от User12 Logitech » 06 дек 2018, 01:16

Така се получи , сега обаче ми търси проблем във formatex ...

Код: Избери всички

formatex(data_str, 255, "\"%s\" \"%s\"", user_data, arg_tag);

Код: Избери всички

Error: Undefined symbol "s" on line 76
Error: Invalid expression, assumed zero on line 76
Error: Undefined symbol "s" on line 76
до колкото разбирам от кода не може да установи %s символа ...
Каналът ми в YouTube : Георги Пламенов
Изображение

Потребителски аватар

OciXCrom TM
Администратор
Администратор
Мнения: 4601
Регистриран: 06 окт 2016, 19:20
Местоположение: /resetscore
Се отблагодари: 38 пъти
Получена благодарност: 375 пъти
Години: 21
Контакти:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от OciXCrom TM » 06 дек 2018, 16:14

Ползвай ^ вместо \.
Ако искаш да ползваш \, трябва да добавиш #pragma ctrlchar '\' под #include редовете.

Отговори

Върни се в “Помощ в скриптирането”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта