Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Ако имате затруднения при изработката/преработката на даден плъгин - пишете тук, ще се опитаме да ви помогнем!
Аватар
User12
Извън линия
Потребител
Потребител
Мнения: 313
Регистриран на: 25 Яну 2018, 22:39
Местоположение: Сливен
Се отблагодари: 36 пъти
Получена благодарност: 10 пъти
Обратна връзка:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от User12 » 03 Дек 2018, 22:58

Не ми се искаше много да пускам тема само заради един ред в кода но не мога да разбера защо не се компилира , редът ми изглежда нормално

Код за потвърждение: Избери целия код

if (equal(user_tag[id][0][0], "", 0));
Грешките са :

Код за потвърждение: Избери целия код

Error: Expected token: ",", but found "[" on line 72
Error: Invalid expression, assumed zero on line 72
Warning: Expression has no effect on line 72
Error: Expected token: ";", but found "]" on line 72
Error: Too many error messages on one line on line 72

Код за потвърждение: Избери целия код

	new name[32];
	get_user_name(id, name, 31);
	if (!is_user_admin(target))
	{
		console_print(id, "[AMXX] Player must be an admin!.");
		return PLUGIN_HANDLED;
	}
	
	new user_data[32];
	if (equal(user_tag[id][0][0], "", 0));
	{
		get_user_name(target, user_data, 31);
		new data_str[256];
		formatex(data_str, 255, "\"%s\" \"%s\"", user_data, arg_tag);
Каналът ми в YouTube : Георги Пламенов

Изображение

Аватар
~jeff
Извън линия
Потребител
Потребител
Мнения: 158
Регистриран на: 24 Ное 2018, 12:39
Местоположение: Kali Linux
Се отблагодари: 2 пъти
Получена благодарност: 27 пъти
Обратна връзка:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от ~jeff » 03 Дек 2018, 23:31

Код за потвърждение: Избери целия код

if (equal(user_tag[id][0][0], "", 0))
Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law and repeat after me: I AM FREE

Аватар
kryder11
Извън линия
AMXX Скриптър
AMXX Скриптър
Мнения: 29
Регистриран на: 19 Окт 2016, 05:58
Местоположение: BehindYou
Се отблагодари: 1 път
Получена благодарност: 11 пъти

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от kryder11 » 04 Дек 2018, 00:31

Ако искаш помощ дай целия код.
Имаш грешка в декларирането на user_tag[id][0][0]
Site: http://www.olympiagaming.es/serversboard.php
Zombie Apocalypse: 54.37.14.249:27015
4Fun: 54.37.14.249:27016

Аватар
OciXCrom
Извън линия
Администратор
Администратор
Мнения: 6458
Регистриран на: 06 Окт 2016, 19:20
Местоположение: /resetscore
Се отблагодари: 114 пъти
Получена благодарност: 862 пъти
Обратна връзка:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от OciXCrom » 04 Дек 2018, 15:10

Ако не се лъжа променливи с 3 димензии [][][] не са достъпни в 1.8.2 и 1.8.3. Дай да видим как точно си декларирал променливата както каза kryder11. Ако всичко е наред, ще трябва да обновиш АМХХ-а до 1.10, тъй като в новите ъпдейти променливите може да имат до 4 димензии.

Аватар
User12
Извън линия
Потребител
Потребител
Мнения: 313
Регистриран на: 25 Яну 2018, 22:39
Местоположение: Сливен
Се отблагодари: 36 пъти
Получена благодарност: 10 пъти
Обратна връзка:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от User12 » 05 Дек 2018, 21:06

Ето така е декларирана променливата

Код за потвърждение: Избери целия код

new user_tag[33][128];
става въпрос за чат плъгин .
Каналът ми в YouTube : Георги Пламенов

Изображение

Аватар
OciXCrom
Извън линия
Администратор
Администратор
Мнения: 6458
Регистриран на: 06 Окт 2016, 19:20
Местоположение: /resetscore
Се отблагодари: 114 пъти
Получена благодарност: 862 пъти
Обратна връзка:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от OciXCrom » 05 Дек 2018, 21:11

Променливата е декларирана с две димензии ([33] и [128]), а ти се опитваш да провериш три такива ([id], [0] и [0]).

Предполагам, че искаш да провериш дали променливата е празна. Можеш да го направиш така:

Код за потвърждение: Избери целия код

if(!user_tag[id][0])

Аватар
User12
Извън линия
Потребител
Потребител
Мнения: 313
Регистриран на: 25 Яну 2018, 22:39
Местоположение: Сливен
Се отблагодари: 36 пъти
Получена благодарност: 10 пъти
Обратна връзка:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от User12 » 06 Дек 2018, 01:16

Така се получи , сега обаче ми търси проблем във formatex ...

Код за потвърждение: Избери целия код

formatex(data_str, 255, "\"%s\" \"%s\"", user_data, arg_tag);

Код за потвърждение: Избери целия код

Error: Undefined symbol "s" on line 76
Error: Invalid expression, assumed zero on line 76
Error: Undefined symbol "s" on line 76
до колкото разбирам от кода не може да установи %s символа ...
Каналът ми в YouTube : Георги Пламенов

Изображение

Аватар
OciXCrom
Извън линия
Администратор
Администратор
Мнения: 6458
Регистриран на: 06 Окт 2016, 19:20
Местоположение: /resetscore
Се отблагодари: 114 пъти
Получена благодарност: 862 пъти
Обратна връзка:

Грешки в ред if (equal(user.. Помощ

Мнение от OciXCrom » 06 Дек 2018, 16:14

Ползвай ^ вместо \.
Ако искаш да ползваш \, трябва да добавиш #pragma ctrlchar '\' под #include редовете.

Публикувай отговор
  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Помощ в скриптирането”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта