Как да си направим добър progress bar със VB 2010

Отговори
Потребителски аватар

Автор на темата
LAWLIET ГЕНЕРАЛА
Потребител
Потребител
Мнения: 51
Регистриран: 08 окт 2016, 14:24
Местоположение: СофияЕИстината
Години: 21
Контакти:

Как да си направим добър progress bar със VB 2010

Мнение от LAWLIET ГЕНЕРАЛА » 15 окт 2016, 20:34

. Правим Windows Form Appication

2. Избирате име на апликацията

3. Прекръстваме Form1 на вашето желано име

4. Правим два бутона единият да е Start а другия Reset

5. Правим два Label-а единият със ваш собствен тест а другия със текст 0%

6. Правим един ProgressBar

7. Правим един таймер
7. Така,въвеждаме следният код "Timer1.Start" [без кавичките] във бутонът Start

8. Във timer-ът пишем:

Progressbar1.Increment(1)
If progressbar1.Value = 100 Then
Label1 = "Hello"
End If
Label2 = ProgressBar1.Value & (" %")

Обяснявам какво значи този код,кодът който написахме означава че таймера активира progress bar-а и когато progress bar-а достигне до 100 тогава той ще смени текстът Visual basic със hello.След това този label ще следи progress bar-а и ще го отбелязва във проценти.

9. Сега във бутонът reset пишем:

Timer1.Stop()
ProgressBar1.Value = 0
Label1.Text = "Visual Basic"
Label2.Text = "0 %"

Обяснявам кода, той означава че спираме таймерът връщаме progressbar-а на 0,label1 се трансформира във Visual Basic а label2 отива на 0 %.

10. Натискаме на десен бутон върху проекта ни и натискаме Build за да построим програмата [превърнем във .exe]

11. Правим и Debug за да я тестваме и се кефим на progressbar-а.
Изображение
Изображение ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение

Отговори

Върни се в “Системно Програмиране”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост