Решение на уравнението ax+b=0 на C++

Отговори
Потребителски аватар

Автор на темата
georgib1
Потребител
Потребител
Мнения: 1
Регистриран: 24 ное 2016, 22:53

Решение на уравнението ax+b=0 на C++

Мнение от georgib1 » 24 ное 2016, 23:00

Здрасти, ще ви покажа програма, която решава уравнението - ax+b=0.
Може да се реши и по други начини, но това е моя :

Код: Избери всички

#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;
int main ()
{
      float a,b,x;
      x = 0;
      cin >> a >> b;
      if (a != 0 && b == 0)
    {
        x = 0;
        cout <<"X e ravno na:"<<x;
    }
    else if (a!=0 && b!=0)
    {
    x = -(b/a);
    cout <<x;

    }
    else if (a == 0 && b == 0)
    {
        cout <<"Bezbroi resheniq"<<endl;
    }
    else if (a == 0 && b != 0)
    {
        cout <<"Nqma reshenie"<<endl;
    }

}
Ако някоя част от кода не ви е ясна, пишете.


bot doFrag
Потребител
Потребител
Мнения: 10
Регистриран: 31 яну 2017, 11:04
Контакти:

Re: Решение на уравнението ax+b=0 на C++

Мнение от bot doFrag » 31 яну 2017, 11:12

Защо си включил и cmath библиотеката? Дори не я използваш...

Потребителски аватар

titulqra ❤VW❤
Потребител
Потребител
Мнения: 10
Регистриран: 07 май 2018, 12:45
Контакти:

Решение на уравнението ax+b=0 на C++

Мнение от titulqra ❤VW❤ » 10 май 2018, 20:08

С double вместо float програмата пак ще се изпълни, нали?

Потребителски аватар

botlike www
Потребител
Потребител
Мнения: 89
Регистриран: 11 юни 2017, 23:37
Местоположение: София
Получена благодарност: 17 пъти

Решение на уравнението ax+b=0 на C++

Мнение от botlike www » 10 май 2018, 21:07

titulqra написа:
10 май 2018, 20:08
С double вместо float програмата пак ще се изпълни, нали?
Да.
Изображение

Потребителски аватар

Silata
Потребител
Потребител
Мнения: 14
Регистриран: 29 сеп 2018, 12:50

Решение на уравнението ax+b=0 на C++

Мнение от Silata » 29 сеп 2018, 17:26

Ако още има шанс да видиш мнението ми то е : Не си усложнявай задачите особено когато пишеш console app . Тази задача може да я направиш по-кратка и по-лесно разбираема като ползваш краткия синтаксис на if .

Отговори

Върни се в “Системно Програмиране”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост